Poloskairtás

Amit érdemes tudni az ágyi poloskáról

 

Az ágyi poloska feltehetően a törökök érkezésekor került országunkba, de csúcspontja jóval későbbre 1960-1970 körülire tehető. Ebben az időben az óriási fertőzöttséget ciángázosítással sikerült megállítani. Ezt azonban nem sokkal később betiltották.

Budapesten körülbelül 5-10 éve jelent meg újból az óriás mértékű ágyi poloska fertőzöttség, amelyet eleinte gázosítással kezeltek, majd ezt is betiltották.  Az ágyi poloskát ezért, csak nagyon alapos kezeléssel lehet felszámolni. 

A módszerekről
Részletesen

Kémiai módszerek:

Permetezés: Permetezés során kombinált irtószert alkalmazunk. Tartalmaz egy taglózó hatású irtószert, amely azonnal biztosítja az elérhető helyeken lévő ágyi poloskák elpusztulását. És egy mikrokapszulázott irtószert, amelynek a hatástartóssága 3-4 hét. Ez biztosítja az elérhetetlen felületen rejtőzködő ágyi poloskák pusztulását. Ha az ágyi poloska ezen a méregsávon áthalad, lábával felszedi a mérget, bőrén keresztül érintőméregként felszívódik, majd a poloska elhullik. Az irtószer melegvérű élőlényekre nem veszélyes!

Hidegködképzés: A hidegködképzést ágyi poloskairtásnál csak kiegészítő módszerként alkalmazzuk. Az irtás során az irtószert a levegő részecskéinél könnyebb molekulákra bontjuk, így a levegőben lebegve olyan helyekre is eljuthat az irtószer, amelyeket poloskairtó szakemberünk nem tud kezelni. Ezek a helyek a repedések, rések, nyílások, vezetékek, csövek melletti helyek vagy beépített szekrények apróbb rései. Kiegészítő módszerként mindenképp ajánljuk, ugyanis a permetezéssel együtt alkalmazva garantált sikert arat.

Füstképzés:  A füstképzés is minden esetben kiegészítő módszer, csak permetezéssel kombinálva alkalmazzuk. A kapszula meggyújtásakor erős füst képződik és egy erősen taglózó egyben kiűző hatású irtószer jut a levegőbe. A füst eljut a nehezen elérhető helyekre: a repedésekbe, résekbe, nyílásokba, vezetékek, csövek melletti résekbe vagy a szekrények apróbb réseibe. A füstképzés növeli az esélyét annak, hogy az irtás sikeres lesz. Nem veszélyes ez a kiegészítő módszer sem, ugyanis a kapszulát minden esetben egy fém tárgyon gyújtja meg a szakember és megvárja, amíg teljesen leég.

Fizikai módszerek:

  • Hőkezelés
  • Porszívózás (Majd a porzsák tartalmának azonnali, lakáson kívüli ürítése!)
  • Kétoldalú ragasztó használata (Ágyi poloska monitoringként használható)
  • Fertőzött, használt bútorok kidobása, elmérgesedett helyzet esetén, óriási fertőzöttségnél a lakás felújítása

Poloskairtás

Pápa és annak 50 kilométeres körzetében

24 órán belül

Diszkréten

Hatékonyan

Rendeld meg szolgáltatásunkat AZONNAL!
Inkább visszahívást kérek!

További, lakossági szolgáltatásaink