Kullancsirtás

A kullancsirtás hiánya egyre több problémát okoz a parkokban, közterületeken és a családi házak kertjében is. A kullancsok számos betegség hordozói lehetnek, a legismertebb betegség, amelyet terjesztenek a Lyme-kór, amely igen komoly veszélyeket jelent.

A kullancsirtással kapcsolatban számos tévhit és félinformáció kering, amelyeket szeretnénk megmagyarázni, és egyértelművé tenni a kullancsirtás körül keringő információkat.

A módszerekről
Részletesen

Az a tévhit kering, hogy a kullancsirtást betiltották, és gyakran azt is halljuk, hogy a kullancs védett. Mindkettő feltételezés téves. A kullancs nem védett rovarfajta, és írtása sem tilos, azonban célzottan kullancsirtásra használható szer nincs forgalomban.  

A kullancsirtás technológiai eljárása tehát nem tilos, és különösebben nem is ellenálló rovarfajta, más kerti élősködők irtása során használt irtószertől is elpusztulnak. Jelenleg azonban nincs olyan irtószer, amelyet célzottan kullancsirtásra használhatnának a rovarirtó szakemberek, így célzott kullancsirtást nem lehet végezni. Ez az oka annak is, hogy a közterületeken, közparkokban sem végeznek kullancsirtást, és egyre gyakoribb a kullancs csípés.

Kullancsirtás

Pápa és annak 50 kilométeres körzetében

24 órán belül

Diszkréten

Hatékonyan

Rendeld meg szolgáltatásunkat AZONNAL!
Inkább visszahívást kérek!

További, lakossági szolgáltatásaink