Patkányirtás

Házi patkány:

A házi patkány testhossza 15-22 centiméter, farka testénél hosszabb, úgy 17-25 centiméter. Vékonyabb és kisebb, mint a vándorpatkány. Átlag tömege 150-300 gramm. Füle, orra és lábai rózsaszín színűek és aprók. Füle nagy, kevés bőr és szőrzet borítja. Hengeres farka pikkelygyűrűkből áll.

Bundája a szürkésfeketétől a szürkésbarnáig változhat. A hátán megnyúlt szőrzettől borzas a kinézete. Hasi bundájának színe világosabb, mint a hátán lévő szőrzet.

A házi patkány az esti és a reggeli szürkület idején a legaktívabb. Ritkán magányos, általában 20-50 tagú csoport tagja. A csoportban nem alakul ki rangsor. Állandó járatokat használnak, amelyeket szaganyaggal jelölnek meg, így jelezve egy másik patkánycsapat számára, hogy ez a hely már foglalt. Jellemző előfordulási helyük a padlás.

Egyaránt megtalálhatók hajókon és kikötőkben, de gazdaságokban és élelmiszeripari egységekben is. Fészküket papírdarabokból és növényi részekből készítik a tetőn vagy a fal és a föld mélyedéseiben, üregeiben. Mindenevő, szereti a magvakat, növényi terméseket, de megeszi az apróbb rovarokat és bogarakat is. Kedvelt eledel a kutya- és macskatáp is.

Évente két szaporodási időszaka van, de előfordul, hogy akár négy. Az alomban lévő kölykök átlagos száma 5-10, de előfordul 20 is. A vemhesség időtartama körülbelül 20 nap. Az újszülött patkányok csupaszok, nem látnak és siketek. Szőrük másfél hét elteltével kezd nőni, majd kis idő elteltével szemük is kinyílik. 4 hetes korukban már csapdával el lehet fogni őket. 8 hetes korukban lesznek ivarérettek.

  • Patkányirtás irtószerrel, patkányirtó etetőállomással
  • Patkányirtás irtószermentesen, fizikai módszerek alkalmazásával


További információk az irtási technológiákról

A módszerekről
Részletesen

1. Patkányirtás irtószerrel, patkányirtó etetőállomással:

A leghatásosabb módszer patkányirtásra. Biztonságos, ugyanis a patkányirtó etetőállomás időjárásnak ellenálló műanyagból, masszív anyagból készült. Patkányirtó szakemberünk kulccsal zárja le, így illetéktelen nem férhet hozzá, csak a patkány érintkezhet az irtószerrel. A méreg így gyermeket, háziállatot és haszonállatot sem veszélyeztet! Az irtószer lassan ható véralvadásgátlót tartalmaz.

Ez azért fontos, mert a patkány rendkívül okos és gyanakvó állat. Ha társa eszik a a boltban kapható méregből és rögtön elpusztul tőle, akkor ő már nem fogja elfogyasztani. Ez a méreg lassabban hat, viszont az összes patkány fogyasztani fog belőle, nem csak egy.

2. Patkányirtás irtószermentesen, fizikai módszerek alkalmazásával:

 

A módszer során irtószereket nem alkalmazunk. Szerelvényeket állítunk fel, melyeket erős csalogatóanyaggal töltünk meg. A szerelvény lehet élvefogó csapda vagy ragasztólapos csapda.

Patkányirtás élvefogó csapdával:

A csapdában a patkány élve marad. A csapdán belül erős csalogatóanyagot talál, bemászik, viszont kijönni már nem tud belőle.
Ha ezt a módszert szeretné igényelni, kérem előre jelezze, ugyanis az élvefogós irtási módszerre más díjszabás vonatkozik.

Patkányirtás

Pápa és annak 50 kilométeres körzetében

24 órán belül

Diszkréten

Hatékonyan

Rendeld meg szolgáltatásunkat AZONNAL!
Inkább visszahívást kérek!

További, lakossági szolgáltatásaink

Szúnyogirtás

Szúnyogirtás ➡️

Darázsirtás

Darázsirtás ➡️

Hangyairtás

Hangyairtás ➡️

Bolhairtás

Bolhairtás ➡️

Polsokairtás

Poloskairtás ➡️

Csótányirtás

Csótányirtás ➡️

Patkányirtás

Patkányirtás ➡️

Egérirtás

Egérirtás ➡️