Hangyairtás

Kis termetű, hártyásszárnyú rovarok, testhosszuk igen gyakran csak 1-2 mm Társas rovarok. Kisebb-nagyobb államokban, úgynevezett bolyokban élnek.             A hímek és a nőstények szárnyasok ,a dolgozók és a katonák mindig szárnyatlanok.                                            

Fáraóhangya:  Afrikai eredetű faj.  A fészket nehezen megközelíthető, meleg, nedves helyen alakítják ki, gyakran az épület falában. A királynő 4-5 milliméter,        a dolgozók és a katonák 2 milliméter nagyságúak.   

 Kis fekete hangya: A dolgozó 3-5 mm hosszú legtöbbször fekete.Épületekbe a falak repedésein keresztül jutnak be, elsősorban az édes élelmiszereket fogyasztják.        

Házi hangya: A dolgozó 3-4 milliméter hosszú vörösesbarna színű. Mindenevő, szabadban főleg a levéltetvek nedvét fogyasztja, a lakásban azonban bármely élelmiszerrel táplálkozhat.   

 Gyepi hangya: A dolgozó 2-3 mm hosszú, színük a világosbarnától a feketéig változik Szabadban rovarokkal és édes nedvekkel táplálkozik, helyiségekben az élelmiszereket kedveli.                                                                         

A módszerekről
Részletesen

Kémiai módszer

1. Porozás: A két fázisú hangya irtás második része ez a módszer. Tapasztalataink alapján nem ez a leghatásosabb mód, tehát nem ajánljuk.

2. Mérgezett csalétek: Ha a mérgezett csalétek jó minőségű és frissen legyártott akkor ez akár egy sikeres házi praktika is lehet. Mindenképp ki kell várni azt, hogy a dolgozók felfedezzék a csalétket és behordják a bolyba . Csalogató szer nélkül akár hosszabb időbe is telhet míg a hangyák betermelik a hangyabolyba és megetetik a királynővel.

3. Gélezés: Tapasztalataink szerint ez a hangyairtás leghatásosabb módja. A gél egy mérgezett csalétek fajta, ami egy olyan speciális csalogató anyagot tartalmaz amely odavonzza a hangyákat. Ennek hatására a hangyák a lehető legrövidebb idő alatt behordják a hangyabolyba majd feletetik a királynővel és a lárvákkal. Így a bolyt belülről ők maguk irtják ki.  A két fázisos hangyairtás első része is lehet, de önmagában is tökéletes hangyairtási módszer.

4. Permetezés: A hangyák vonulási sávja mentén végezzük. Egyszerű, gyors módszer, azonban általában magában nem elég, mert csak a dolgozókat iktatja ki. A királynőt és a majd kikelő egyedeket nem pusztítja el. Két fázisú hangyairtás második részeként tökéletes módszer, kivétel nélkül mindig alkalmas. 

Fizikai módszer

1. Porszívózás, dolgozók elpusztítása: Kitartó és fáradalmas munka, azonban sikeressége nem garantált. Lehetséges,hogy hogy a hangyabolynak máshol is van élelem forrása. Ez esetben pedig csak szélmalom harcot vívunk a hangyák ellen.

2. Hangyaboly felszámolása: A hangyaboly felszámolása a leggyorsabb módszer. Sikeressége abban az esetben garantált, ha a kiszemelt hangyaboly mozgatható tárgyba költözött és azt a tárgyat nem sajnáljuk kidobni vagy elégetni. Ha teljes felszámoláson gondolkozunk, akkor érdemes védő felszerelést felvennünk, ha nincs megfelelő ruházatunk mindenféleképpen vásároljunk, ugyanis ilyenkor a bolyt védelmező hangyák rendkívül agresszívak. Az elszenvedett csípések fájdalmasak és tartós ideig viszketést okoznak. 

Hol okoz gondot a hangya?

  • Magánszemélyeknél: Elsősorban az élelmiszer környezetében jelennek meg, tehát a konyhában vagy a tároló helyiségben. A fürdőszobában is megjelenhetnek.
  • Élelmiszeripari egységek, raktárak, éttermek, szállodák: Élelmiszer és víz környezetében jelennek meg.
  • Irodaházak: A konyhában és az ebédlőben jellemző megjelenésük.

Hangyairtás

Pápa és annak 50 kilométeres körzetében

24 órán belül

Diszkréten

Hatékonyan

Rendeld meg szolgáltatásunkat AZONNAL!
Inkább visszahívást kérek!

További, lakossági szolgáltatásaink