Csótányirtás

Német csótány

Ez a faj fordul elő a legnagyobb gyakorisággal. Ahol megjelenik, onnan előbb-utóbb kiszorítja a konyhai csótányt. A kifejlett egyed 10-15 milliméter, világos sárgásbarna színű. Az egyik legelterjedtebb egészségügyi kártevő hazánkban.

Konyhai csótány

 20-25 milliméter nagyságú, feketés-barna színezetű. Repülni képtelen. Csápja akár testhosszával is egyenlő lehet. Nagyrészt csak városokban, az ember közvetlen környezetében van jelen. Rejtett életmódot folytat, legtöbbször éjszaka a lámpa felkapcsolásakor a vizes helyiségekben találhatunk rá (konyha, WC, fürdőszoba) a csaptelepek környékén. Általában szerves hulladékot fogyasztanak, de szereti megdézsmálni az emberi fogyasztásra szánt élelmiszert is. Az éjszaka folyamán állandóan táplálék után kutatnak, de csak rövid ideig tartózkodnak egy helyen. Az éhezést rendkívül jól tűrik, a szomjazást azonban nehezen viselik. Jól tűrik a hideget, gyakran megtalálható az épületen kívül is csövekben,  szennyvíz- (csatornában, külső téglafalakban).                                                                         Csótányirtás során ezt a tényezőt is figyelembe kell venni.

A módszerekről
Részletesen

Csótányirtás permetezéssel:

A legelterjedtebb csótányirtási módszer a permetezés, amely során mikrokapszulázott, kombinált irtószert alkalmazunk. Az irtószer a tartós hatás érdekében egy taglózó és egy kiűző szert tartalmaz. A permetezés során egy tartós méregmezőt alakítunk ki a csótányok közlekedési felületén. Végtagjaikkal összegyűjtik a mérget, majd tisztálkodás során szájszervükkel a szervezetükbe juttatják azt. A permetezés hatása rendkívül gyors. A kétfázisú csótányirtás egyik módszere. Fertőzött helyszínen a leghatásosabb és leggyorsabb csótányirtó módszer. A permetezés háziállatra, gyermekre nem veszélyes, biztonságosan alkalmazható módszer.

Kiegészítő módszerek:

Kiegészítő módszerként ajánljuk a hidegködképzést vagy a füstképzést. Legfőbb előnyük az, hogy az olyan résekbe, repedésekbe és nyílásokba is eljutnak, melyeket szakemberünk nem ér el.

Fontos tudni, hogy az alkalmazott irtószerek melegvérű élőlényekre nem veszélyesek és nem ártalmasak!

Fontos tudni, hogy a csótányirtásra alkalmazott megfelelő technológiát, csótányirtó szakember a helyszínen választja ki. Mindig azt, amellyel a legsikeresebb eredményt tudjuk elérni, és csótánymentes környezetet tudunk biztosítani. 

Csótányirtás gélezéssel:

A legújabb módszer csótányirtásra. Alkalmazása során, a csótányirtó szakember a gélből „kis pöttyöket” fecskendez ki a csótányok közelébe. Mivel a rovarok éjszaka elkezdenek élelem után kutatni, meg fogják találni a gélt és elfogyasztják azt. Az irtás sikeressége érdekében fontos, hogy az élelmiszerforrásokat gondosan csomagoljuk be, így biztosan a gélt fogják először megtalálni. Az irtószer idegmérget tartalmaz, amely pár perc után már ki is fejti a hatását és a csótányok pusztulása megkezdődik. A csótányok a méregtől elhullott társaikat is megeszik, így a méreg újra aktiválódik. Ezzel a módszerrel nem fogunk annyi tetemet találni, mint a permetezésnél.

Csótányirtás

Győr, Pápa és Veszprém környékén

24 órán belül

Diszkréten

Hatékonyan

Rendeld meg szolgáltatásunkat AZONNAL!
Inkább visszahívást kérek!

További, lakossági szolgáltatásaink